Search
Close this search box.

Kepti obuoliai orkaitėje gali atstoti labai daug desertų

kepti obuoliai orkaitėje

Ruduo yra tas metas, kai šviežių vaisių ir daržovių yra labai daug. Vienas iš populiariausių vaisių yra obuolys. Nors tai ir yra skanus vaisius, tačiau kai jų kiekis būna labai didelis, valgyti juos įprastai nusibosta. Tad pateiksime vieną variantą, kaip galima panaudoti obuolius pasigaminant gana skanų desertą. Jis savo saldumu ne ką mažiau nusileis įprastiems desertams, bet bus kur kas sveikesnis pasirinkimas.

Kaip tinkamai turėtų būti kepami obuoliai orkaitėje?

Šis receptas yra labai paprastas, tad jį gali pasigaminti kiekvienas. Pirmiausia, obuolius reikėtų labai švariai nuplauti. Kadangi dažniausiai jie kepami su odele, reikia stengtis, kad ties koteliu neliktų jokių nešvarumų. Norint, kad kepant obuolius orkaitėje jie nesusprogtų, dar žalius juos galima šiek tiek subadyti. Tikrai nereikia dūrių daryti labai daug, pakaks vos kelių. Į skardą reikėtų pakloti kepimo popierių ir į ją sudėti ruošiamus kepti obuolius. Reikėtų stengtis, kad jie būtų panašaus dydžio, kad keptų vienodai. Jeigu turite galimybę, galite kepti keliais kartais. Geriausia orkaitę įkaitinti iki vidutinės temperatūros. Pasakyti kiek reikėtų juos kepti yra sunku, nes kepimo laikas priklauso nuo obuolių dydžio, rūšies ir panašiai. Geriausia juos stebėti. Kai tik jie suminkštės, tai bus ženklas, kad juos galima traukti iš orkaitės.

Keptų obuolių pagardinimai

Kepti obuoliai orkaitėje gali būti gardinami įvairiais priedais. Turbūt vienas dažniausiai naudojamų prieskonių, norint pagardinti obuolius yra cinamonas. Tad prieš kepimo pabaigą galite šiek tiek jo užbarstyti ant kepamų obuolių. Jeigu norite, kad jie būtų šiek tiek rūgštesni, ant jų galima užlašinti šiek tiek citrinos. Dar vienas variantas yra kepti su riešutų drožlėmis. Tad kiekvienas gali rinktis sau patinkantį ir skanų variantą, nes pasirinkimų yra labai daug. Taip pat verta žinoti, kad taip pagaminti obuoliai gali būti valgomi tiek šalti, tiek šilti. Nuo to skonis tikrai nepablogėja.

Su kuo galima valgyti keptus obuolius?

Kepti obuoliai orkaitėje gali būti valgomi su:

  • įvairiais paukštienos patiekalais. Puikiai tinka prie vištienos ir antienos. Skaniausia būna, kai jie yra dar šiek tiek šilti.
  • ledais. Patartina, kad keptas obuolys dar būtų šiltas. Ledus geriausia rinktis vanilinius.
  • pyragu, kuris neturi jokio įdaro. Tokiu būdu galėsite jį paskaninti ir suteikti visai kitą skonį.

juos galima valgyti ir vienus, pasigardinus įvairiais priedais, kuriuos nurodėme anksčiau. Tokie kepti obuoliai gali būti valgomi vietoj deserto arba tada, kai norisi kažko skanaus.

TAIP PAT SKAITYKITE