SKAITOME.LT
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Skaitome.lt
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
skaitome.lt
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus

Naujuosius metus pradėkite ypatingai – namiškius nustebinkite vėlyvaisiais pusryčiais

Straipsniai - Maistas
Naujuosius metus pradėkite ypatingai – namiškius nustebinkite vėlyvaisiais pusryčiais

Už gardžią Naujųjų sutikimo vakarienę geriau gali būti tik dar gardesni vėlyvieji pusryčiai pirmąją metų dieną. Kad nauji metai prasidėtų pakiliai, svarbu tinkamai pradėti dieną: gražiai paserviruoti stalą bei pasigaminti madingus ir visų taip pamėgtus vėlyvus pusryčius, kurie pradžiugins ne tik jus, bet ir namiškius.

Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, pataria Naujųjų metų rytą pradėti ramiai, neskubant, bet nepamiršti ir pasilepinti. „Smagiai praleidus laiką prie išskirtinių Naujųjų išvakarių patiekalų, galima pratęsti šventinę akimirką ir paruošti vėlyvuosius pusryčius. Juk ateina nauji metai, tad tikrai verta juos pradėti pozityviomis mintimis, šventiškai pasipuošus ir toliau savo namuose kurti mažus kasdienius stebuklus“, – sako V. Juodkazienė.

Kad nuotaika neapleistų, galite pasikviesti ir draugų. Žinoma, karantino sąlygomis tik virtualiai – tereikia jiems išsiųsti virtualų pakvietimą, apgalvoti patiekalus ir nepamiršti gražiai pasiserviruoti stalo. Pirmiausiai valgome akimis, tad ir virtualiems pusryčiams maistą reikėtų ruošti vizualiai „skanų“, paieškoti naujų receptų, o gal patobulinti seniai atrastus, mėgstamus patiekalus – taip išvysite juos naujoje šviesoje.

O kad vėlyvieji pusryčiai taptų dar smagesni, jų valgiaraštį prieš ruošiantis galite aptarti su draugais ir gaminti tuos pačius patiekalus, pasmalsauti, ką labiausiai mėgsta kiti – taip galbūt atrasite ir naujų, netikėtų skonių. Ruošdami vėlyvuosius pusryčius nepamirškite ruošti saldžių patiekalų – blynelių, kruasanų ar prancūziškų skrebučių. Tačiau kartu dera ir įvairių rūšių sūris, vytintas kumpis ar lašiša. Pasvarstykite ir apie tai, kaip patieksite daržoves.

Sakoma, kad jokie vėlyvieji pusryčiai neapsieina be kiaušinių – virti ar kepti jie tiesiog privalo būti ant stalo. Vis dėlto šventiškesnę nuotaiką sukursite, jei patieksite ne įprastą omletą, bet prancūziškos virtuvės pasididžiavimą kišą. Šiam patiekalui nereikia įmantrių ingredientų, jį gaminant galite  improvizuoti, ar, pavyzdžiui, panaudoti šventinio stalo likučius.

„Kuo paskaninsite kišą – jūsų vaizduotės ir improvizacijos reikalas. Šis patiekalas ne tik skanus, jo pagaminimas paprastas, bet jį gamindami galite puikiai panaudoti įvairiausius daržovių, sūrio, mėsos patiekalų likučius“, – pasakoja V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė siūlo išbandyti paprastą receptą.

 

Kišas su šonine ir sūriu

Jums reikės:

Bemielės šaldytos tešlos

3–4 kiaušinių

200 g šaltai rūkytos šoninės

1 poro

Kelių šakelių krapų

150 ml grietinėlės

150 ml pieno

100 g mėgstamo sūrio

Žiupsnelio druskos ir pipirų

Paruošimas:

Pirmiausiai šiek tiek atšildykite parduotuvėje pirktą tešlą. Ją pakočiokite, išklokite kepimo formą ir iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepkite apie 15 min., kol ši įgaus auksinį atspalvį.

Tuomet įkaitinkite keptuvę ir į ją įdėkite šaukštelį sviesto ar aliejaus, šiek tiek pakaitinus suberkite pjaustytus porus ir šoninę. Visus ingredientus kelias minutes maišydami pakepinkite.

Vėliau švariame inde išplakite kiaušinius, pieną, grietinėlę. Į mišinį įberkite žiupsnelį druskos ir pipirų, smulkintų krapų ir viską gerai išmaišykite. Tuomet į jį sudėkite tarkuotą sūrį. Gautą masę supilkite ant pasiruoštos tešlos ir iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kišą kepkite dar apie 20 minučių. Šį patiekalą skanu valgyti ir šaltą.

Kiti straipsniai

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga
Maistas

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga

Vakarienė iš greito maisto ar kinų restorano gali baigtis galvos skausmu ir pykinimu – tokiais simptomais dažnai skundžiasi žmonės, kurie...

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?
Maistas

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?

Pirmosiomis pavasario dienomis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas, riebesnius produktus vis dažniau iškeičiame į šviežius vaisius bei daržoves, tačiau...

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi
Maistas

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi

Pavasarį neretai pasitinkame nusilpę po ilgos ir šaltos žiemos, tačiau energiją galima atgauti mitybą praturtinus įvairiomis daržovėmis ir vaisiais. Ypač...

Pavasario hitas – lietuviški agurkai: jų nauda ir kitokių šaltibarščių receptas
Maistas

Pavasario hitas – lietuviški agurkai: jų nauda ir kitokių šaltibarščių receptas

Kartu su kalendoriniu pavasariu parduotuves pasiekė ir šviežias pavasarinių daržovių derlius: ridikėliai, morkos, salotos ir švieži lietuviški agurkai rikiuojasi ne...

Dietologė pataria: ką turėtume valgyti, kad pavasarį pasitiktume kupini energijos
Maistas

Dietologė pataria: ką turėtume valgyti, kad pavasarį pasitiktume kupini energijos

Pirmosiomis pavasario dienomis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas. Žmonės bando keisti mitybos įpročius ir šiuo metu daugiau dėmesio pradeda...

Sviestas ar aliejus: kokį produktą ir kada naudoti?
Maistas

Sviestas ar aliejus: kokį produktą ir kada naudoti?

Rasti receptą, kuriame nėra nė šlakelio aliejaus ar šaukštelio sviesto tikriausiai būtų sudėtinga. Šie produktai plačiai naudojami įvairiose pasaulio virtuvėse:...

Netikėti faktai apie sūrį: kodėl jis laikomas urvuose ir ar jį tikrai mėgsta pelės?
Maistas

Netikėti faktai apie sūrį: kodėl jis laikomas urvuose ir ar jį tikrai mėgsta pelės?

Prancūzijoje per metus vienam gyventojui tenka beveik 26 kilogramai sūrio. Turbūt nesuklysime pasakę, kad Prancūzija yra tikra sūrių šalis –...

Lašiša ne tik skani, bet ir naudinga: receptai, nepaliksiantys abejingų
Maistas

Lašiša ne tik skani, bet ir naudinga: receptai, nepaliksiantys abejingų

Lašiša – viena iš labiausiai pamėgtų žuvų, naudojama daugelio pasaulio virtuvių. Ji –  ne tik skani, lengvai pagaminama, bet ir...

Smulkinta mėsa Lietuvoje populiarumu nenusileidžia šviežiai: kaip išsirinkti ir į ką atkreipti dėmesį?
Maistas

Smulkinta mėsa Lietuvoje populiarumu nenusileidžia šviežiai: kaip išsirinkti ir į ką atkreipti dėmesį?

Smulkinta mėsa – universalus produktas, pamėgtas daugelio namuose. Iš jos dažniausiai esame pripratę gaminti kotletus ar naudoti kaip įdarą cepelinams,...

Druska konditerijos gaminiuose – netikėtas ingredientas skoniui subalansuoti ir paryškinti
Maistas

Druska konditerijos gaminiuose – netikėtas ingredientas skoniui subalansuoti ir paryškinti

Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos rūšių  parduotuvėse šiuo metu galima...

Kitas įrašas
Ką išduoda po pasivaikščiojimo spaudžiant šaltukui atsiradę bėrimai ir niežulys?

Ką išduoda po pasivaikščiojimo spaudžiant šaltukui atsiradę bėrimai ir niežulys?

Skaitome.lt

Naudingi ir įdomūs SEO straipsniai ir patarimai įvairomis temomis: Būsto įrengimo, laisvalaikio, sveikatos, verslo, mitybos, kelionių, automobilių priežiūros, interjero, technologijų, draudimo ir t.t.

Norite susisiekti?

Kontaktai

ŽYMOS

akių makiažas Augintiniai augintinio sveikata Avižos baidarių nuoma baidarės dantų priežiūra daržovės dieta dietologė duona duonos kepimas duonos receptai gera savijauta gera sveikata gydymas imunitetas imuniteto stiprinimas kaip pasirinkti dviratį kava kavinės kosmetinė košė maistas maisto planavimas maisto produktai makaronai mandarinai miegas mityba patarimai patiekalai plaukų priežiūra receptai restoranai skaidulos skrandžio rūgštingumas sveikas sveikas oras sveikata velykos vitaminai Vizažistė žaizdelė žalieji kokteiliai

Naujausi straipsniai

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?

Ekspertas atskleidė, kaip dažysimės šį sezoną: 5 karščiausios makiažo tendencijos

Ekspertas atskleidė, kaip dažysimės šį sezoną: 5 karščiausios makiažo tendencijos

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi

  • verslo.tv
  • statybajums.lt
  • manosveikata.lt
  • kelioniuklubas.lt
  • automedia.lt

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos

Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos