SKAITOME.LT
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Skaitome.lt
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
skaitome.lt
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus

Maisto ekspertė pataria: kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus jau paruoštus kulinarijos gaminius

Straipsniai - Maistas
Maisto ekspertė pataria: kaip pagardinti parduotuvėje įsigytus jau paruoštus kulinarijos gaminius

Dėl karantino daugiausia laiko praleidžiame namuose, tačiau čia tenka ne tik užsiimti mėgstama veikla, bet ir dirbti nuotoliniu būdu. Tad ne visada norisi laisvą laiką praleisti virtuvėje. Skubantys žmonės keičia ir valgymo įpročius bei daug dažniau renkasi jau paruoštus kulinarijos gaminius. Anot Vilmos Juodkazienės, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertės, tereikia trupučio fantazijos, kad šie gaminiai virstų restoranams nenusileidžiančiais kulinariniais šedevrais. 

„Įsigiję parduotuvėje jau paruoštus patiekalus pagardinkite mėgstamu garnyru, nepamirškite pasiruošti padažo – taip suteiksite namuose gaminto maisto prieskonį. Kulinarijos gaminiai ruošiami iš aukščiausios rūšies ingredientų, todėl jų skonis nenusileidžia su meile namie ar restorane pagamintiems patiekalams. Įsigiję kulinarijos gaminių ne tik sutaupysite laiko, kurį galėsite skirti šeimai, bet ir be ypatingų pastangų nustebinsite artimuosius išskirtiniais patiekalais“, – sako V. Juodkazienė.

Pasak maisto ekspertės, atšalus orams norisi grįžti prie vaikystėje pamėgto vadinamojo jaukaus maisto. Taip pat ir šventinis laikotarpis skatina ieškoti įmantresnių patiekalų, o laiko suktis virtuvėje lieka vis mažiau. Vis dėlto pasitelkus vaizduotę galima nesudėtingai praturtinti valgiaraštį.

Padažai ir garnyras – neatsiejama patiekalo dalis

V. Juodkazienė teigia, kad europiečių itin mėgstami padažai lietuvių neretai nepelnytai pamirštami. Tačiau padažas yra puiki galimybė atrasti vis naujų mėgstamo patiekalo poskonių. Be to, padažus nesudėtinga pasiruošti pagal mėgstamą skonį – pavyzdžiui, su grybais ar prieskoninėmis žolelėmis. „Dažnai kaip padažą žmonės renkasi grietinę, tačiau vos per kelias minutes galima sukurti gardų padažą. Žinoma, svarbu nepersistengti su ingredientais, kad padažas neužgožtų patiekalo, o kaip tik papildytų ir atskleistų skonius“, – pataria maisto ekspertė.

Ne mažiau svarbu paruošti ir garnyrą. Jis papildys pagrindinį patiekalą, suteiks ilgesnį sotumo jausmą. Taip pat garnyras – puikus būdas valgyti daugiau daržovių ir ypač pratinti jas valgyti vaikus, kurie kartais atsisako daržovių patiekalų. Daržovės itin naudingos virškinimui ir yra puikus skaidulų šaltinis, o sunkesniam maistui suteikia lengvumo.

Maisto ekspertė siūlo kelis paprastus būdus, kaip paruošti garnyrą ar padažą.

Kijevo kotletas su grietinėlės padaže troškintomis daržovėmis

Garnyrui Jums reikės:

šaldytų daržovių mišinio arba mėgstamų šviežių daržovių

30 g sviesto

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų

150 ml grietinėlės

Paruošimas:

Keptuvėje ištirpinkite sviestą ir sudėkite pasirinktas daržoves. Daržoves kelias minutes pakepinkite ant vidutinės ugnies. Joms suminkštėjus supilkite grietinėlę, įdėkite druskos, pipirų ir patroškinkite dar 5 minutes. Patiekalą galite pagardinti mėgstamomis prieskoninėmis žolelėmis.

Blyneliai su kumpiu ir sūriu grietinėlės ir pievagrybių padaže

Padažui Jums reikės:

300 ml grietinėlės

30 g sviesto

pievagrybių

svogūno

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų 

Paruošimas:

Supjaustykite svogūną ir pievagrybius. Įkaitintoje keptuvėje ištirpdykite sviestą, tuomet ant vidutinės ugnies kelias minutes pakepinkite svogūną, jam įgavus auksinį atspalvį sudėkite pievagrybius ir juos taip pat pakepinkite kelias minutes. Pievagrybiams apkepus supilkite grietinėlę, sudėkite druską, pipirus ir padažą patroškinkite kelias minutes. Jeigu mėgstate, galite pagardinti šviežiais krapais.

Keptos vištienos šlaunelės su kuskuso ir fetos salotomis

Salotoms Jums reikės:

175 g kuskuso

250 ml vandens

1 vnt. agurko

saujos vynuoginių  pomidoriukų

2 valg. š. alyvuogių aliejaus

1 vnt. citrinos

270 g fetos sūrio

granatų sėklų

žiupsnelio druskos

žiupsnelio pipirų 

Paruošimas:

Nedideliame puode užvirkite vandenį. Jam užvirus suberkite kuskusą ir įdėkite žiupsnelį druskos. Pamaišykite ir  išjunkite ugnį, puodą uždenkite dangčiu ir 10 min palikite pastovėti. Tuomet šaukštu pamaišykite išbrinkusias kuopas ir leiskite joms atvėsti. Kol kuskusas vėsta pasiruoškite daržoves. Nedideliais gabaliukais supjaustykite agurką ir pomidorus.

Į dubenį suberkite atvėsusį kuskusą, suberkite paruoštas daržoves. Viską apšlakstykite alyvuogių aliejumi, pagal skonį įspauskite citrinos sulčių. Salotas pagardinkite druska, pipirais, suberkite pjaustytą fetą. Viską gerai sumaišykite. Patiekalą galite pagardinti mėgstamais žalumynais ir granatų sėklomis.

Žymos: maisto gardinimas

Kiti straipsniai

Sveikesnio gyvenimo receptai: kaip desertuose pakeisti cukrų?
Maistas

Sveikesnio gyvenimo receptai: kaip desertuose pakeisti cukrų?

Sausis – mėnuo, kai visi dar turime entuziazmo tesėti sau duotus naujų metų pažadus. Viena sričių, kurios naujų metų pažadai...

Meksikietiškos virtuvės perlas gvakamolė: 6 netikėti faktai
Maistas

Meksikietiškos virtuvės perlas gvakamolė: 6 netikėti faktai

Šių metų maisto tendencijos rodo, kad užkandžiai neapleidžia populiarumo pozicijų. O kad jie būtų sveikesni, būtina atsirinkti ne tik skanius,...

Stintos jau atkeliauja į parduotuves: kaip sezoną vertina žvejai ir kaip jas ruošime mes?
Maistas

Stintos jau atkeliauja į parduotuves: kaip sezoną vertina žvejai ir kaip jas ruošime mes?

Nors šiemet dėl karantino ribojimų patys negalime vykti į pajūrį mėgautis lietuviškos žiemos pažiba, šviežios agurkais kvepiančios stintos pasieks lietuvių...

Maisto švaistymas – didelė šių dienų problema: kiek tonų išmetame ir kaip su tuo kovoti?
Maistas

Maisto švaistymas – didelė šių dienų problema: kiek tonų išmetame ir kaip su tuo kovoti?

Maisto švaistymas – didelė šių dienų problema, todėl nenuostabu, kad su tuo kasmet stengiamasi vis labiau kovoti: kuriami įvairiausi su...

Išmesti nereikia naudoti – kur dėsite kablelį? 4 gardūs maisto likučių receptai
Maistas

Išmesti nereikia naudoti – kur dėsite kablelį? 4 gardūs maisto likučių receptai

Nors didžiosios metų šventės oficialiai baigėsi, apie šventinį patiekalų maratoną mums vis dar primena namuose užsilikę maisto likučiai. Virtuvės spintelėje...

Obuoliai karaliauja ir žiemą: jų nauda organizmui ir patarimai, kokiomis sąlygomis juos laikyti
Maistas

Obuoliai karaliauja ir žiemą: jų nauda organizmui ir patarimai, kokiomis sąlygomis juos laikyti

Obuoliai – tikriausiai labiausiai pamėgti, plačiausiai auginami ir daugiausiai vartojami vaisiai Lietuvoje. Jie ypatingai naudingi kiekvieno organizmui, nes juose gausu...

3 sveikų kokteilių receptai, sustiprinsiantys imunitetą
Maistas

3 sveikų kokteilių receptai, sustiprinsiantys imunitetą

Siekiant, kad metai prasidėtų prasmingai ir eitųsi sklandžiai, juos pradėti verta nuo sveikatos stiprinimo – susikurti mažus dienos ritualus, kurie...

Maisto tendencijos – ką ir kaip valgysime 2021-aisiais?
Maistas

Maisto tendencijos – ką ir kaip valgysime 2021-aisiais?

Maisto kultūra ir valgymo įpročiai bei požiūris į maistą neišvengiamai kinta kartu su pasauline situacija. Jiems įtaką daro ne tik...

Naujuosius metus pradėkite ypatingai – namiškius nustebinkite vėlyvaisiais pusryčiais
Maistas

Naujuosius metus pradėkite ypatingai – namiškius nustebinkite vėlyvaisiais pusryčiais

Už gardžią Naujųjų sutikimo vakarienę geriau gali būti tik dar gardesni vėlyvieji pusryčiai pirmąją metų dieną. Kad nauji metai prasidėtų...

Kaip išrinkti tobulą kavą dovanoms: nebijokite eksperimentuoti
Maistas

Kaip išrinkti tobulą kavą dovanoms: nebijokite eksperimentuoti

Lietuviai kava mėgaujasi jau nuo XVIII amžiaus pradžios, tačiau ragautojų dėmesys į šio gėrimo kokybę pradėjo krypti visai neseniai –...

Kitas įrašas
Kaip kalio jodidą vartoti vaikams?

Kaip kalio jodidą vartoti vaikams?

Skaitome.lt

Naudingi ir įdomūs SEO straipsniai ir patarimai įvairomis temomis: Būsto įrengimo, laisvalaikio, sveikatos, verslo, mitybos, kelionių, automobilių priežiūros, interjero, technologijų, draudimo ir t.t.

Norite susisiekti?

Kontaktai

ŽYMOS

akių makiažas Augintiniai augintinio sveikata Avižos baidarių nuoma baidarės dantų priežiūra daržovės dieta dietologė duona duonos kepimas duonos receptai gera savijauta gera sveikata gydymas imunitetas imuniteto stiprinimas kaip pasirinkti dviratį kava kavinės kosmetinė košė maistas maisto planavimas maisto produktai makaronai mandarinai miegas mityba patarimai patiekalai plaukų priežiūra receptai restoranai skaidulos sveikas sveikas oras sveikata velykos vitaminai Vizažistė žaizdelė žalieji kokteiliai žarnyno valymas

Naujausi straipsniai

Kosmetologė pataria, kokia turėtų būti veido odos priežiūros rutina šaltuoju sezonu

Kosmetologė pataria, kokia turėtų būti veido odos priežiūros rutina šaltuoju sezonu

Sveikesnio gyvenimo receptai: kaip desertuose pakeisti cukrų?

Sveikesnio gyvenimo receptai: kaip desertuose pakeisti cukrų?

Trys gudrybės, kurios paįvairins namų SPA

Trys gudrybės, kurios paįvairins namų SPA

Meksikietiškos virtuvės perlas gvakamolė: 6 netikėti faktai

Meksikietiškos virtuvės perlas gvakamolė: 6 netikėti faktai

  • verslo.tv
  • statybajums.lt
  • manosveikata.lt
  • kelioniuklubas.lt
  • automedia.lt

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos

Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos