Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
  • Maistas

Lengvai parauginti agurkai – pavasariško pietų stalo pažiba

Lengvai parauginti agurkai – pavasariško pietų stalo pažiba

Organizmą vitaminais papildyti siekiantys pirkėjai iš parduotuvių lentynų jau kurį laiką renkasi šviežius ridikėlius, morkas, kopūstus, salotas ar agurkus. Jolanta Sabaitienė, prekybos tinklo „Iki“ vaisių ir daržovių ekspertė sako, kad greta šviežių daržovių pavasarį visuomet didelio populiarumo sulaukia ir paraugintos šviežio šiųmečio derliaus gerybės.

„Pavasaris yra tas metas, kuomet šviežių daržovių ir vaisių suvartojimas pradeda augti pastebimai. Pirkėjai ypač perka lapines salotas, šviežius ridikėlius, morkas, agurkus, taip pat paklausūs ir švieži kopūstai bei pomidorai. Kitas šviežio derliaus vartojimo etapas, kuris, pastebime, jau prasideda – lengvai apdorotų daržovių vartojimas. Pavyzdžiui, prieš kelias dienas pristatyti šviežio derliaus lengvai rauginti agurkai iš karto tarpo paklausūs tarp pirkėjų“, – pasakoja J. Sabaitienė.

Pasak J. Sabatienės, agurkai – ne tik skanūs, gaivūs, bet ir organizmui naudingos daržovės: jie turi mažai kalorijų, tačiau yra kupini vitaminų ir mineralų, o valgant juos su žievele, žmogaus organizmas yra aprūpinamas maksimaliu kiekiu maistinių medžiagų. Agurkus sudaro 95 proc. vandens, todėl žmogaus organizmas gauna reikalingą dienos skysčių kiekį. Juose taip pat gausu ir kalio, magnio, silicio bei vitaminų A, B ir C, kurie stiprina imuninę sistemą, suteikia energijos.

Anot vaisių ir daržovių ekspertės, rauginti agurkai – dviguba nauda, nes raugintos daržovės pasižymi vitaminų, antioksidantų, skaidulų, vandens, o svarbiausia – prebiotikų ir probiotikų gausa, kurie padeda virškinimo sistemai įsisavinti maistines medžiagas, skatina gerųjų bakterijų gamybą ir kartu užtikrina, kad organizmas bus stiprus ir kovos su ligomis.

Raugintų daržovių vartojimas taip pat sumažina ir gliukozės kiekį kraujyje. O taip pat organizmą papildo ir gausiomis vitamino C atsargomis. Tokiu būdu paruoštos daržovės taip pat padeda kovojant ir su papildomais kilogramais – mat rauginti produktai yra įtraukti į kūno masę mažinančių žmonių racioną. „Raugintos daržovės nuo šviežių skiriasi dar ir tuo, kad jos geriau skaido baltymus ir riebalus, todėl tinka valgyti su mėsa ar kitais riebesniais patiekalais“, – pabrėžia J. Sabaitienė.

J. Sabaitienė pastebi, kad nors lietuvių noras mėgautis raugintomis daržovėmis niekur nedingsta, vis mažiau žmonių tam ryžtasi namuose ir renkasi tokiu būdu jau paruoštas daržoves iš parduotuvių. Visgi tvirtai nusprendusiems tai daryti namuose, ekspertė siūlo paprastą trumpavaisių agurkų parauginimo receptą, kuris taps puikiu garnyru prie mėsos ar kitų patiekalų.

Lengvai parauginti, pavasariški agurkai

Jums reikės:

Šviežių agurkų

Saujelės krapų

Šaukštelio druskos

Kelių skiltelių česnako

Pagaminimas:

Pirmiausiai reikėtų agurkus išilgai supjaustyti. Tuomet susmulkinti česnaką ir šviežius krapus. Galiausiai viską sudėti į maišelį, įdėti druskos ir gerai sukratyti. Agurkus su visu maišelių patalpinti į šaldytuvą ir valgyti po kelių valandų. Skanaus!

Related Topics
  • agurkai
  • lengvai parauginti agurkai
  • rauginti agurkai
Kiti įrašai
Šaltibarščiai
Skaityti
  • Maistas

Prasideda šaltibarščių sezonas: palygino kainas kavinėje ir gaminant namuose

Šonkauliukai su braškių glazūra
Skaityti
  • Maistas

Vasaros šaukliai – šonkauliukai su… braškėmis: įkvėpimo semkitės iš „Lidl“ šeštadienio pasiūlymų

Paukštienos receptai
Skaityti
  • Maistas

Paukštienos dienai artėjant: įdomūs faktai ir 3 lengvi receptai

Kišas su špinatais
Skaityti
  • Maistas

Greitai paruošiamas kišas su špinatais: patiks visai šeimai, o asmeniui nekainuos nė 2 eurų

Šilauogės
Skaityti
  • Maistas

Jaunystės ir grožio šaltiniu vadinamos šilauogės: kiek jų reikėtų suvalgyti per dieną?

slyvos
Skaityti
  • Maistas

Slyvos – geresniam virškinimui bei savijautai

Kepurinė
Skaityti
  • Maistas

Jeigu lietuvių liaudies šokiai būtų patiekalai – V. Radzevičius pristato „Kepurinės“ receptą

Įdaryti kiaušiniai
Skaityti
  • Maistas

Ruošiamės Velykoms: nustebinkite svečius netradiciniais įdarytų kiaušinių receptais

MASITAS

Bulviniai blynai

Taupūs ir sotūs Kovo 11-osios pietūs: 3 lietuviškų patiekalų receptai

mėsos kukuliai receptai

Mėsos kukulių dienos proga: paruošimo gudrybės ir lengvi receptai

žuvies ruošimas

Savaitgalį gaminsite žuvį? Patarimai, kaip išsirinkti tikrai šviežią

Šv. Kazimiero dieną pasitinkant: kaip namuose išsikepti riestainių neišlaidaujant mieste?

kopūstas

Ryškusis savojinis kopūstas: 3 receptai, kuriuos verta išbandyti šį pavasarį

naminiai saldainiai

Nustebinkite mylimuosius namuose gamintais saldainiais: išbandykite nesudėtingus receptus

LAISVALAIKIS

Atostogos prie jūros – kaip pasirūpinti akimis?

Atostogos prie jūros – kaip pasirūpinti akimis?

stovyklavimas

Stovyklavimo gidas: naudingi patarimai ruošiantis į gamtą

Vaikai ir televizija: kaip iš pramogos gauti naudos?

Vaikai ir televizija: kaip iš pramogos gauti naudos?

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Vienas populiariausių, aktyvaus poilsio mėgėjų, pasirinkimų – plaukimas baidarėmis

Vienas populiariausių, aktyvaus poilsio mėgėjų, pasirinkimų – plaukimas baidarėmis

Gydančios knygų galios – ar skaitymas gali išgydyti psichines ligas?

Gydančios knygų galios – ar skaitymas gali išgydyti psichines ligas?

NAMAI

Dizaino ekspertė: aklai vadovautis 2020 metų interjero tendencijomis – nederėtų

Dizaino ekspertė: aklai vadovautis 2020 metų interjero tendencijomis – nederėtų

Kaip prižiūrėti peilius

Kaip prižiūrėti peilius: patarimai, kurie užtikrins ilgesnį tarnavimo laiką

Šildymo sezonas: ar įmanoma sutaupyti?

Šildymo sezonas: ar įmanoma sutaupyti?

Ekspertas atskleidė, kaip rūpintis dulkių siurbliais, kad šie tarnautų ilgiau

Ekspertas atskleidė, kaip rūpintis dulkių siurbliais, kad šie tarnautų ilgiau

Patalpų oro svarba: kaip sumažinti jo užterštumą ir apsaugoti sveikatą

Patalpų oro svarba: kaip sumažinti jo užterštumą ir apsaugoti sveikatą

3 skirtingos tobulo mėsainio idėjos: nuo klasikos iki sveikuoliškos versijos

3 skirtingos tobulo mėsainio idėjos: nuo klasikos iki sveikuoliškos versijos

PATARIMAI

Susiruošėte grybauti? Nepamirškite pinceto ir dezinfekcinės priemonės

Susiruošėte grybauti? Nepamirškite pinceto ir dezinfekcinės priemonės

Šaltojo sezono palydovas – įsielektrinę plaukai: kokios priemonės efektyviausios?

Šaltojo sezono palydovas – įsielektrinę plaukai: kokios priemonės efektyviausios?

Paprasti patarimai, kaip be vargo išimti vyšnių kauliukus

Paprasti patarimai, kaip be vargo išimti vyšnių kauliukus

Vaistininkė patarė, kokių priemonių nepamiršti saugantis ne tik nuo koronaviruso

Vaistininkė patarė, kokių priemonių nepamiršti saugantis ne tik nuo koronaviruso

Ekspertės patarimai, kaip teisingai laikyti rudens gėrybių derlių namuose

Ekspertės patarimai, kaip teisingai laikyti rudens gėrybių derlių namuose

Vairavimo instruktorius pataria: kaip paruošti automobilį žiemai ir išvengti neplanuotų išlaidų

Vairavimo instruktorius pataria: kaip paruošti automobilį žiemai ir išvengti neplanuotų išlaidų

JUNG
Buhalterinė apskaita
Skaitome.lt Skaitome.lt
Projektai:  statybajums.lt / manosveikata.lt / kelioniuklubas.lt / automedia.lt /  verslo.tv / seostraipsnis.lt / mokslozinios.lt / zvejosapnas.lt / protobokstai.lt / motinyste.lt

Input your search keywords and press Enter.