Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
  • Maistas

Kvepiantis imbierinis namelis: konditeris pataria, kaip jį pasigaminti patiems

Imbierinis namelis

Imbierinis namelis – jaukumo suteikianti šventinė dekoracija ir skanumynas, prieš Kalėdas lietuvių namuose pastebimas vis dažniau. Bent jau taip rodo paskutinių dienų iki švenčių pardavimų duomenys. Vaida Budrienė, prekybos tinklo „Iki“ komunikacijos vadovė, sako, kad šiuo metu auga pirkėjų susidomėjimas miltais, cukrumi, įvairiausiems kepiniams tinkamais prieskoniais: maltu imbieru, cinamonu, gvazdikėliais. 

„Iki didžiųjų metų švenčių likus mažiau nei savaitei – pirkėjai plūsta į parduotuves. Rūpinasi dekoracijomis, jau pradeda planuoti ir kalėdinius stalus, dažniau užsuka prie saldumynų lentynų.  Esame paruošę gausų įvairiausių konditerijos gaminių asortimentą: nuo turtingo skonio šokoladinių, karamelinių iki žiemiškų desertų su vaisiais. Panašu, kad pirkėjai desertus šventėms ketina ruošti ir patys. Pardavimų duomenys rodo, kad auga kepiniams reikalingų ingredientų pardavimai: miltų, cukraus, įvairiausių prieskonių. Iš jų galima pasigaminti ir jaukumą aplink skleidžiančius imbierinius namelius – tereikia žinoti porą gudrybių“, – teigia V. Budrienė.

Jomis dalinasi Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris, kuris sako, kad imbierinio namelio gamyba gali tapti puikia pramoga visai šeimai. Visgi, jo paruošimas gali pareikalauti nemažai laiko ir kantrybės.

„Norint, kad namelio konstrukcija išliktų tvirta, reikia palaukti, kol jis visiškai sutings – apie 4–6 valandas ir tik tada imti dekoruoti. Vėliau, kai namelį baigsite puošti, neskubėkite jo iš karto valgyti, leiskite jam sutvirtėti ir pilnai išdžiūti“, – pasakoja T. Lauvray.

Patarimai, kaip pasigaminti tobulą imbierinį namelį

Pasiruoškite tešlą. Imbierinio namelio tešla gaminama taip pat, kaip ruošiami imbieriniai sausainiai. Dideliame dubenyje reikia sumaišyti miltus, druską, kepimo miltelius, maltą imbierą, cinamoną ir maltus gvazdikėlius. Kitame dubenyje – suplakti kiaušinį, aliejų ir rudąjį cukrų. Galiausiai juos supilti į miltų mišinį ir išmaišyti.

Palaikykite ją šaldytuve. Prieš pradedant kočioti meduolinę tešlą, reikėtų palaikyti ją šaldytuve. Jei ir tada tešla plyšta, kočiokite tešlą tarp dviejų maistinės plėvelės sluoksnių. Galiausiai dėkite į skardą ir iškepkite.

Pagaminkite glajų. Kol konstrukcijos dalys vėsta, paruoškite glajų. Į nedidelį indą suberkite cukrų, vandenį, kepimo miltelius ir kiaušinio baltymus. Viską gerai išplakite. Paruoštą masę tepkite ant namelio dalių, kurias glajus sulipdys. 

Palaukite, kol atvės. Tiesa, imbierinius meduolius dekoruokite tik tada, kai jie būna visiškai atvėsę, kitu atveju, tešlai vėstant, nupiešti ornamentai gali pakeisti savo formą.

Dekoruokite. Jei norite klasikinio namelio, dekoravimui panaudokite likusį glajų ir šiek tiek cukraus pudros. Taip sukursite apsnigto namelio įvaizdį. Jeigu norite ryškesnio namelio, naudokite įvairių formų guminukus ir ryškiaspalvius saldainius.

T. Lauvray dalijasi greitai paruošiamu imbierinio namelio receptu, kurį pasigaminsite ir patys namuose.

Imbierinis namelis 

Jums reikės:

250 g sviesto

200 g rudojo cukraus

7 v. š medaus

600 g miltų

2 v. š sodos

4 v. š malto imbiero

Dekoravimui:

200 g migdolų dribsnių

2 kiaušinių baltymų

500 g cukraus pudros

1 v. š citrinų rūgšties

Gaminimas:  

Nedideliame dubenyje ištirpinkite sviestą, rudąjį cukrų ir medų. Dideliame dubenyje sumaišykite miltus, sodą, maltą imbierą ir įmaišykite sviesto mišinį, kad gautųsi standi tešla. Jei tešla ne visai sulipusi, įpilkite vandens. Gautą tešlą porą valandų palaikykite šaldytuve. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių temperatūros. Tešlą iškočiokite ant miltais pabarstyto paviršiaus ir išpjaukite namelio dalis (langus, duris, grindis, stogo šlaitus). Formeles orkaitėje kepkite apie 10 minučių. Iškepusias atidėkite į šalį ir leiskite atvėsti. Į nedidelį dubenį įmuškite kiaušinių baltymus, įberkite žiupsnelį citrinų rūgšties. Gerai išplakite. Tuomet berkite cukraus pudrą ir maišykite. Glajumi sulipdykite namelio sienas. Pasinaudoję konditeriniu švirkštu dekoruokite namelį. Palikite per naktį, kad namelis ir dekoracijos išdžiūtų.

Kiti įrašai
riešutų sviestas
Skaityti
  • Maistas

Maistingas ir skanus riešutų sviestas: pagamintas namuose kainuos vos kelis eurus

pyragai
Skaityti
  • Maistas

3 receptai pyragų dienos proga: išleisite vos iki 5 eurų

gėrimai
Skaityti
  • Maistas

Samurajų ir vienuolių gėrimas – lieknėjimui, energijai ir dvasinei ramybei

karbonadas šnicelis muštinis kuom skiriasi
Skaityti
  • Maistas

Žino ne kiekvienas: kuo skiriasi šnicelis, karbonadas ir muštinis?

Greipfrutai
Skaityti
  • Maistas

Skaniai ir taupiai: egzotiškas vaisius, pigesnis nei bananai ar mandarinai

Aštrūs skoniai
Skaityti
  • Maistas

Aštrių skonių mėgėjams: išbandykite Meksikos ir Azijos įkvėptus skonius namuose

Graikija maistas
Skaityti
  • Maistas

Graikijos virtuvės pažiba – feta: kuo šis sūris išsiskiria iš kitų ir kaip jį pritaikyti kasdieniame meniu?

Kruopos
Skaityti
  • Maistas

Kruopų renesansas: kaip šis pigus, bet itin maistingas produktas užkariauja virtuves?

MASITAS

Veganiškas maistas

Veganiškas sausis: sumažinus mėsos vartojimą – geresnė emocinė ir fizinė sveikata

Žuvienė receptas

Verdame aromatingą žuvienę: pasimėgaukite lauke ruoštais savaitgalio pietumis

Šefo receptai

Šefo iššūkis: ar augalinis maistas gali būti skanus? Dalinasi dviem veganiškais receptais

Pietūs už kelis eurus

Pietūs už kelis eurus: paprasti būdai, kaip kruasanus paversti rimtu patiekalu

Desertai 2023

2023-ųjų desertų tendencijos: kokie skoniai bus madingiausi šiemet?

Maistas darbe

Sutaupykite mažiausiai 100 eurų per mėnesį: 3 gudrybės pigesniems pietums darbe

LAISVALAIKIS

Kava

Tinklaraštininkė atskleidė savo kavos paslaptį: labai svarbu tikslus vandens kiekis

Trys mitai apie lošimus

Trys mitai apie lošimus

Penki patarimai – ką svarbiausia žinoti pradedančiajam bėgikui

Penki patarimai – ką svarbiausia žinoti pradedančiajam bėgikui

Vasaros kosmetinė. Ką dažnai pamiršta moterys?

Vasaros kosmetinė. Ką dažnai pamiršta moterys?

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Kavinių ir restoranų pinigų viliojimo gudrybės

Gydančios knygų galios – ar skaitymas gali išgydyti psichines ligas?

Gydančios knygų galios – ar skaitymas gali išgydyti psichines ligas?

NAMAI

Naudingi patarimai atostogautojams: ką daryti, kad išvykus ilgesniam laikui nenumarintume kambarinių gėlių?

Naudingi patarimai atostogautojams: ką daryti, kad išvykus ilgesniam laikui nenumarintume kambarinių gėlių?

Kūčiukai

Pasidalijo keturių regionų šventiniais valgiais: Suvalkijoje kūčiukus verda, o Žemaitijoje neapsieinama be kastinio

Sodo tinklaraštininkės patarimai, kaip sukurti žydintį kiemą

Sodo tinklaraštininkės patarimai, kaip sukurti žydintį kiemą

Pavasariniai darbai kieme, kuriuos atlikti reikia jau dabar

Pavasariniai darbai kieme, kuriuos atlikti reikia jau dabar

2020-ųjų baldų dizainas – pastelė, Bauhaus ir 80-tieji

2020-ųjų baldų dizainas – pastelė, Bauhaus ir 80-tieji

šventinis apšvietimas

Kiek kainuoja Kalėdų šviesa namuose: kaip apskaičiuoti, kiek elektros sunaudoja girliandos

PATARIMAI

Išgyventi skyrybas. Kas padeda išgyventi skyrybas ir kodėl neveikia artimųjų patarimai?

Išgyventi skyrybas. Kas padeda išgyventi skyrybas ir kodėl neveikia artimųjų patarimai?

Vaistininkai pataria kartais pradėti plautis galvą nuo plaukų kaukės

Vaistininkai pataria kartais pradėti plautis galvą nuo plaukų kaukės

Gamink kaip virtuvės šefas: 5 gudrybės, kurias naudoja profesionalai

Gamink kaip virtuvės šefas: 5 gudrybės, kurias naudoja profesionalai

Makiažo ekspertė atskleidžia: gaivus makiažas – šio pavasario tendencija

Makiažo ekspertė atskleidžia: gaivus makiažas – šio pavasario tendencija

Patarimai, kaip namuose pasigaminti jaukų kalėdinį vainiką

Patarimai, kaip namuose pasigaminti jaukų kalėdinį vainiką

5 kalėdinio pasiruošimo darbai: susiplanuokite dabar ir Kalėdų lauksite be streso

5 kalėdinio pasiruošimo darbai: susiplanuokite dabar ir Kalėdų lauksite be streso

JUNG
Buhalterinė apskaita
Skaitome.lt Skaitome.lt
Projektai:  statybajums.lt / manosveikata.lt / kelioniuklubas.lt / automedia.lt /  verslo.tv / seostraipsnis.lt / mokslozinios.lt / zvejosapnas.lt / protobokstai.lt / motinyste.lt

Input your search keywords and press Enter.