Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
  • Maistas

4 skaniausios kiaušinių salotos baltymų kupinam, sveikam šventiniam stalui

Kiaušinių salotos

Kiaušiniai yra lengvai prieinamas ir nebrangus produktas, kurį galima naudoti ne tik pusryčiams, bet ir pietums ar net vakarienei. Kaip galime šį supermaistą panaudoti šventiniu laikotarpiu? Siūlome jums 4 lengvai pagaminamus receptus skaniai ir sveikai metų pabaigai.  

Siekdama populiarinti vištų kiaušinius kaip nebrangų ir kartu tvarų baltymų šaltinį, taip pat supažindinti su tuo, kaip įvairiai juos galime paruošti, Lietuvos bei Latvijos paukštininkystės asociacijos pradėjo Europos Komisijos iš dalies finansuojamą šviečiamąją kampaniją „Kiaušinis – tai jėga!“. Kampanijos pagrindinis tikslas – šviesti Latvijos ir Lietuvos vartotojus apie ES pagamintų kiaušinių kokybę, skirtumus tarp kiaušinių iš trečiųjų šalių bei auginamų vištų gerovę. Kampanija taip pat sieks informuoti gyventojus apie kiaušinius kaip sveiką maistą ir apie įvairiapusį kiaušinių naudojimą kasdieniame gyvenime.

Kodėl patiekalai iš kiaušinių? Nes kiaušiniai yra vienas iš tų produktų, kuriuose gausu baltymų, svarbių tiek žmogaus organizmo gyvybiniams procesams, tiek apskritai sotumo jausmui.

Pateikiame kartu su Latvijos ir Lietuvos paukštininkystės asociacijomis paruoštus kiaušinių receptus – paprastus ir greitus patiekalus, kuriais galima mėgautis beveik bet kada ir kuriuos galima papildyti sezoninėmis daržovėmis!

Lapinių kopūstų salotos su keptomis daržovėmis ir kiaušiniu

Vos 25 minutės ir ant jūsų stalo – sočios salotos su ant grotelių keptomis daržovėmis, prie kurių puikiai tinka keptas kiaušinis.

Salotoms:

– Susmulkinti kopūstai 

– Du kepti kiaušiniai

Ant grotelių keptoms daržovėms:

– 2 morkos, nuluptos ir supjaustytos griežinėliais

– 1 smulkinta raudonoji paprika

– 1/2 saldžiosios bulvės, supjaustytos kubeliais

– citrinos sulčių

– 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

– 2 arbatiniai šaukšteliai čili miltelių

– ½ arbatinio šaukštelio druskos

– ½ arbatinio šaukštelio maltų pipirų

Padažui:

– 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus

– 1 arbatinis šaukštelis vyno acto

– 2 arbatiniai šaukšteliai klevų sirupo

– ¼ arbatinio šaukštelio druskos

– ¼ arbatinio šaukštelio maltų juodųjų pipirų

Paruošimas:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių pagal Celsijų ir kepkite daržoves 10-15 min.
  2. Atskirame dubenyje sumaišykite visus padažui skirtus ingredientus.
  3. Salotinėje sumaišykite kopūstus su padažu.
  4. Į kitą dubenį sudėkite visas susmulkintas daržoves. Pabarstykite čili milteliais, pipirais, druska, alyvuogių aliejumi ir citrinos sultimis. 

Kiaušinių salotos su daržovėmis

Sveikuoliams, kurie nori sveiko, lengvai paruošiamo bei skanaus patiekalo.

Sudedamosios dalys:

– 120 g špinatų

– 50 g agurkų

– 75 g vyšninių pomidorų

– 85 g avinžirnių

– 2 kietai virti kiaušiniai

Padažui:

– Įdėkite 60 ml alyvuogių aliejaus.

– 2 šaukštai (30 ml) acto

– 1 valgomasis šaukštas (15 ml) svogūnų laiškų

– 1 arbatinis šaukštelis (5 ml) garstyčių

– ½ arbatinio šaukštelio (2,5 ml) medaus

– druskos ir pipirų pagal skonį

 Paruošimas:

  1. Į plastikinį indą sudėkite špinatus, agurkus, pomidorus, avinžirnius ir virtus kiaušinius.
  2. Padažui sumaišykite aliejų, actą, svogūnus, garstyčias, medų, druską ir pipirus. Supilkite į indą su daržovėmis ir kiaušiniais
  3. Norėdami papildomų baltymų, į salotas galite įdėti griežinėliais pjaustytos virtos vištienos krūtinėlės arba kitų mėsos gabalėlių.

Sezoninė baltymų mišrainė

Patiekalas, kuriam paruošti nereikia daug laiko, tačiau jame gausu maistingųjų medžiagų ir baltymų. „Sezoninė baltymų mišrainė“ yra universalus patiekalas: jį galima valgyti ir pusryčiams, ir pietums, ir vakarienei. Dar geriau – mišrainės turinį galima puikiai pritaikyti prie sezono, t. y. naudoti tas daržoves, kurios tuo metu yra šviežios!

Sudedamosios dalys:

– 4 minkštai virti kiaušiniai

– 125 g orkaitėje (arba grilyje) keptų saldžiųjų bulvių gabalėlių

– 250 g garuose virtų rudųjų ryžių

– 50 g orkaitėje (arba grilyje) keptų žiedinių kopūstų

– 100 g kepto tofu sūrio

– ½ prinokusio avokado

– 50 gramų avinžirnių

– 3 valgomieji šaukštai pasirinkto padažo

– 2 valgomieji šaukštai pasirinktų riešutų ir sėklų

Paruošimas:

  1. Sudėkite visus ingredientus į dubenėlį, užpilkite pasirinktu padažu, ant viršaus paskleiskite minkštai virtus kiaušinius, pabarstykite pasirinktais riešutais ir sėklomis. 

Kiaušinių salotos

Kiaušinių salotos skaniausios antrą dieną po gaminimo. Taigi, jei jas pagaminsite iš anksto ir įdėsite į šaldytuvą, pusryčiai bus paruošti greičiau nei per penkias minutes! 

Sudedamosios dalys:

– 6 kietai virti kiaušiniai – nulupti ir smulkiai supjaustyti kubeliais

– 2-3 šaukštai graikiško jogurto

– 1 valgomasis šaukštas majonezo

– 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių

– pusantro arbatinio šaukštelio prieskonių mišinio

– ½ arbatinio šaukštelio druskos

– ¼ juodųjų pipirų

– ¼ kajeno pipirų

Paruošimas:

  1. Kiaušiniams virti naudokite vidutinio dydžio puodą, įpilkite vandens taip, kad jis apsemtų kiaušinius 2 cm.
  2. Virkite kiaušinius ant vidutinės ugnies 8 minutes, tada puodą uždenkite dangčiu ir nukelkite nuo viryklės.
  3. Palikite kiaušinius vandenyje 10 minučių, tada išpilkite karštą vandenį ir atvėsinkite kiaušinius apipildami juos šaltu vandeniu.
  4. Kai kiaušiniai bus pakankamai atvėsę, nulupkite juos ir supjaustykite mažais kubeliais.
  5. Dideliame dubenyje sumaišykite jogurtą, majonezą, garstyčias, kario miltelius, druską, pipirus ir kajeno pipirus. Pamažu įmaišykite kiaušinius.
Kiti įrašai
riešutų sviestas
Skaityti
  • Maistas

Maistingas ir skanus riešutų sviestas: pagamintas namuose kainuos vos kelis eurus

pyragai
Skaityti
  • Maistas

3 receptai pyragų dienos proga: išleisite vos iki 5 eurų

gėrimai
Skaityti
  • Maistas

Samurajų ir vienuolių gėrimas – lieknėjimui, energijai ir dvasinei ramybei

karbonadas šnicelis muštinis kuom skiriasi
Skaityti
  • Maistas

Žino ne kiekvienas: kuo skiriasi šnicelis, karbonadas ir muštinis?

Greipfrutai
Skaityti
  • Maistas

Skaniai ir taupiai: egzotiškas vaisius, pigesnis nei bananai ar mandarinai

Aštrūs skoniai
Skaityti
  • Maistas

Aštrių skonių mėgėjams: išbandykite Meksikos ir Azijos įkvėptus skonius namuose

Graikija maistas
Skaityti
  • Maistas

Graikijos virtuvės pažiba – feta: kuo šis sūris išsiskiria iš kitų ir kaip jį pritaikyti kasdieniame meniu?

Kruopos
Skaityti
  • Maistas

Kruopų renesansas: kaip šis pigus, bet itin maistingas produktas užkariauja virtuves?

MASITAS

Veganiškas maistas

Veganiškas sausis: sumažinus mėsos vartojimą – geresnė emocinė ir fizinė sveikata

Žuvienė receptas

Verdame aromatingą žuvienę: pasimėgaukite lauke ruoštais savaitgalio pietumis

Šefo receptai

Šefo iššūkis: ar augalinis maistas gali būti skanus? Dalinasi dviem veganiškais receptais

Pietūs už kelis eurus

Pietūs už kelis eurus: paprasti būdai, kaip kruasanus paversti rimtu patiekalu

Desertai 2023

2023-ųjų desertų tendencijos: kokie skoniai bus madingiausi šiemet?

Maistas darbe

Sutaupykite mažiausiai 100 eurų per mėnesį: 3 gudrybės pigesniems pietums darbe

LAISVALAIKIS

5 naktiniai gėrimai, kurie padės išvalyti jūsų kepenis ir deginti riebalus miego metu

5 naktiniai gėrimai, kurie padės išvalyti jūsų kepenis ir deginti riebalus miego metu

Aktyvus laisvalaikis su dviračiu

Aktyvus laisvalaikis su dviračiu

Karščio pavojus augintiniams: kaip vasarą automobilyje turėtų keliauti keturkojai

Karščio pavojus augintiniams: kaip vasarą automobilyje turėtų keliauti keturkojai

6 pavasario makiažo tendencijos: pasidažyti taip, kad atrodytų, jog nesidažei

6 pavasario makiažo tendencijos: pasidažyti taip, kad atrodytų, jog nesidažei

Vienas populiariausių, aktyvaus poilsio mėgėjų, pasirinkimų – plaukimas baidarėmis

Vienas populiariausių, aktyvaus poilsio mėgėjų, pasirinkimų – plaukimas baidarėmis

Troškuliui malšinti ar vitaminų atsargoms papildyti – kam sultis renkasi Lietuvos gyventojai?

Troškuliui malšinti ar vitaminų atsargoms papildyti – kam sultis renkasi Lietuvos gyventojai?

NAMAI

Puodai virtuvėje

Virtuvės pagalbininkai: 5 maisto ruošimo indai, kuriuos verta turėti namuose

5 taisyklės, kurios padės lengvai namuose palaikyti švarą

5 taisyklės, kurios padės lengvai namuose palaikyti švarą

Kaip nešvaistyti maisto

Kaip nešvaistyti maisto: terminų ant etikečių skaitymo ir kitos gudrybės

Ekspertė atskleidė 2020 metų kambarinių augalų tendencijas

Ekspertė atskleidė 2020 metų kambarinių augalų tendencijas

Patalpų oro svarba: kaip sumažinti jo užterštumą ir apsaugoti sveikatą

Patalpų oro svarba: kaip sumažinti jo užterštumą ir apsaugoti sveikatą

Namų tvarkymo iššūkiai: kada dulkių valymas gali sukelti traumas ir nuostolius

Namų tvarkymo iššūkiai: kada dulkių valymas gali sukelti traumas ir nuostolius

PATARIMAI

piknikas

Tarptautinei pikniko dienai artėjant: 6 patarimai, kaip susikurti tvaresnę iškylą

Kad poilsis prie vandens nevirstų trauma: taisyklės, kurių verta laikytis maudantis

Kad poilsis prie vandens nevirstų trauma: taisyklės, kurių verta laikytis maudantis

Kapaviečių įrengimo specialistės patarimai: kaip papuošti kapus prieš Vėlines

Kapaviečių įrengimo specialistės patarimai: kaip papuošti kapus prieš Vėlines

Ar žinote, kaip svarbu nuplauti kremą nuo saulės?

Ar žinote, kaip svarbu nuplauti kremą nuo saulės?

Sutaupyti trokšta kiekvienas: patarimai, kurie padės nepasiduoti emociniam pirkimui

Sutaupyti trokšta kiekvienas: patarimai, kurie padės nepasiduoti emociniam pirkimui

Dietologė: ką valgyti pavasarį ir ar turėtume skaičiuoti kalorijas

Dietologė: ką valgyti pavasarį ir ar turėtume skaičiuoti kalorijas

JUNG
Buhalterinė apskaita
Skaitome.lt Skaitome.lt
Projektai:  statybajums.lt / manosveikata.lt / kelioniuklubas.lt / automedia.lt /  verslo.tv / seostraipsnis.lt / mokslozinios.lt / zvejosapnas.lt / protobokstai.lt / motinyste.lt

Input your search keywords and press Enter.