Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Skaitome.lt Skaitome.lt
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
  • Maistas

3 receptai pyragų dienos proga: išleisite vos iki 5 eurų

pyragai

Pirmadienį, sausio 23-ąją, pasaulyje bus minima JAV išpopuliarėjusi Pyragų diena. Norint tą dieną pasimėgauti gabalėliu gardaus pyrago, šiandien kavinėje gali tekti išleisti ir 5 eurus, todėl siekiančius sutaupyti, profesionalus konditeris kviečia išbandyti 3 receptus. Jais remdamiesi namuose už tokią pačią sumą pasigaminsite visą pyragą. Tai, jog lietuviai, ypač žiemą, pyragus ar tortus savo virtuvėse kepa dažniau, patvirtina ir Vaida Budrienė, „Iki“ komunikacijos vadovė. Anot jos, prieš savaitgalius ar įvairias šventes išauga šaldytos tešlos, kepinių ruošimui ir puošybai skirtų produktų pardavimai.

„Artėjant savaitgaliams pirkėjų krepšeliuose dažniau matyti ne tik jau pagaminti pyragai ir tortai, bet ir jų gamybai reikalingi ingredientai. Pavyzdžiui, kepiniams skirta šaldyta tešla, įvairūs konditeriniai papuošimai, glajai, taip pat keksiukų formelės. Kartais klaidingai manoma, kad išsikepti gardų ir kokybišką pyragą namuose bus labai brangu. Visada rekomenduojame pirkėjams įvertinti siūlomas prekybos tinklo nuolaidas, peržiūrėti privačių prekės ženklų produktus ir rinktis sezoninius vaisius – tai neabejotinai sumažins gaminimo kaštus“, – sako V. Budrienė.

Prabangus skonis iš paprastų ingredientų

Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditeris, sako, kad išsikepti pyragą galima labai pigiai ir paprastai. Tereikia šiek tiek kūrybiškumo ir drąsos eksperimentuoti.

„Ne veltui tortai dažnam asocijuojasi su ypatingomis progomis, o pyragai – su jaukiais vakarais ar savaitgaliais namuose. Pastarieji neturėtų būti perkrauti, jiems iškepti dažnai užtenka vos keleto ingredientų, nereikia ir daug patirties ar kulinarinių įgūdžių“, – įsitikinęs T. Lauvray.

Anot jo, norintys sutaupyti ar atrasti naujų skonių, turėtų išbandyti pyragų apgavikųreceptus.

„Sviestas, kiaušiniai, miltai, varškė, kakava – nebūtinai vieninteliai pyragų pagrindai. Galima išbandyti šokoladinį pyragą, kurio svarbiausias ingredientas yra burokėliai, arba meduolį, kurio pagrindas – morkos. Puikios apgavikės kepiniuose yra ir cukinijos“, – pasakoja konditeris.

Norintiems sutaupyti T. Lauvray pataria atsižvelgti ir sezoniškumą.

„Rinkitės tuos ingredientus, kurie būdingi esamam laikui – jie sezono metu bus ne tik pigesni, bet ir šviežesni, kokybiškesni. Vasaros pabaigoje karaliauja įvairios uogos, slyvos, rudenį – obuoliai, tačiau pyragu gali tapti ir moliūgas. Tuo tarpu žiemą prisiminkime citrusinius vaisius, bananus, aguonas, šildančius prieskonius“, – sako T. Lauvray ir dalijasi 3 pyragų, kuriems pagaminti gali užtekti iki 5 eurų, receptais.

Prancūziškas obuolių pyragas

Reikės:

~1kg obuolių (nuluptų ir supjaustytų plonomis skiltelėmis)

3 kiaušinių

100 g miltų

150 ml pieno

40 g sviesto

80 g cukraus

1 a. š. kepimo miltelių

žiupsnelio cinamono

žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną. Kitame dubenyje su cukrumi išplakite kiaušinius ir maišydami suberkite pasiruoštą miltų masę. Supilkite pieną ir ištirpintą sviestą. Viską gerai išmaišykite. Tuomet suberkite obuolių skilteles, švelniai išmaišykite. Masę supilkite į kepimo popieriumi išklotą ir papildomai riebalais išteptą formą. Kepkite iki 200 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-45 minutes.

Nekeptas sausainių ir bananų pyragas

Reikės:

400 g sausainių

400 g riebios grietinės

3 bananų

3–4 v. š cukraus pudros

15 g želatinos

Gaminimas:

Dubenyje sumaišykite grietinę, cukraus pudrą ir ištirpintą želatiną. Bananus supjaustykite griežinėliais. Sausainius sutrupinkite ir 1/3 jų suberkite į kepimo popieriumi išklotą pyrago formą. Tuomet ant trupinių supilkite pusę kremo ir išdėliokite pusę bananų. Berkite antrą trečdalį sausainių trupinių, supilkite likusį kremą ir bananus. Pyrago viršų papuoškite likusiais trupiniais. Iki valgant – bent 3 val., o geriausiai – per naktį, palikite šaldytuve.

Morkų pyragas

Reikės:

600 g sutarkuotų morkų

700 g miltų

1 apelsino žievelės (nutarkuotos nuo vaisiaus)

2 v. š citrinos sulčių

450 ml pieno

250 ml bekvapio aliejaus

300 g cukraus

¼ a. š maltų gvazdikėlių;

2 a. š malto cinamono

½  a. š maltų kvapiųjų pipirų

3 a. š kepimo miltelių

žiupsnelio druskos

Gaminimas:

Į pieną supilkite citrinų sultis ir atidėkite į šalį. Kitame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius, cinamoną, gvazdikėlius ir pipirus. Į trečią dubenį supilkite aliejų, suberkite cukrų, druską ir apelsino žievelę. Lėtai maišydami supilkite rūgšties sutrauktą pieną. Šią masę plakite tol, kol ištirps cukrus. Tuomet masę supilkite į pasiruoštus miltus ir gerai išmaišykite. Sudėkite tarkuotas morkas ir dar kartą visą išmaišykite. Tešlą sukrėskite į riebalais išteptą ir miltais pabarstytą formą. Kepkite 45 minutes iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.

Kiti įrašai
Šaltibarščiai
Skaityti
  • Maistas

Prasideda šaltibarščių sezonas: palygino kainas kavinėje ir gaminant namuose

Šonkauliukai su braškių glazūra
Skaityti
  • Maistas

Vasaros šaukliai – šonkauliukai su… braškėmis: įkvėpimo semkitės iš „Lidl“ šeštadienio pasiūlymų

Paukštienos receptai
Skaityti
  • Maistas

Paukštienos dienai artėjant: įdomūs faktai ir 3 lengvi receptai

Kišas su špinatais
Skaityti
  • Maistas

Greitai paruošiamas kišas su špinatais: patiks visai šeimai, o asmeniui nekainuos nė 2 eurų

Šilauogės
Skaityti
  • Maistas

Jaunystės ir grožio šaltiniu vadinamos šilauogės: kiek jų reikėtų suvalgyti per dieną?

slyvos
Skaityti
  • Maistas

Slyvos – geresniam virškinimui bei savijautai

Kepurinė
Skaityti
  • Maistas

Jeigu lietuvių liaudies šokiai būtų patiekalai – V. Radzevičius pristato „Kepurinės“ receptą

Įdaryti kiaušiniai
Skaityti
  • Maistas

Ruošiamės Velykoms: nustebinkite svečius netradiciniais įdarytų kiaušinių receptais

MASITAS

Bulviniai blynai

Taupūs ir sotūs Kovo 11-osios pietūs: 3 lietuviškų patiekalų receptai

mėsos kukuliai receptai

Mėsos kukulių dienos proga: paruošimo gudrybės ir lengvi receptai

žuvies ruošimas

Savaitgalį gaminsite žuvį? Patarimai, kaip išsirinkti tikrai šviežią

Šv. Kazimiero dieną pasitinkant: kaip namuose išsikepti riestainių neišlaidaujant mieste?

kopūstas

Ryškusis savojinis kopūstas: 3 receptai, kuriuos verta išbandyti šį pavasarį

naminiai saldainiai

Nustebinkite mylimuosius namuose gamintais saldainiais: išbandykite nesudėtingus receptus

LAISVALAIKIS

Vienas populiariausių, aktyvaus poilsio mėgėjų, pasirinkimų – plaukimas baidarėmis

Vienas populiariausių, aktyvaus poilsio mėgėjų, pasirinkimų – plaukimas baidarėmis

Trenerės ir gydytojos patarimai aktyviai judant karščio metu: ką turime žinoti?

Trenerės ir gydytojos patarimai aktyviai judant karščio metu: ką turime žinoti?

stovyklavimas

Stovyklavimo gidas: naudingi patarimai ruošiantis į gamtą

Trys mitai apie lošimus

Trys mitai apie lošimus

Taupymo patarimai

Paprasti klausimai finansų ekspertams – pasimokykite jų kasdienių taupymo triukų

6 pavasario makiažo tendencijos: pasidažyti taip, kad atrodytų, jog nesidažei

6 pavasario makiažo tendencijos: pasidažyti taip, kad atrodytų, jog nesidažei

NAMAI

Dušo kabina be kalkių nuosėdų – misija įmanoma

Dušo kabina be kalkių nuosėdų – misija įmanoma

Psichologė: jaukių namų viziją atsinešame iš vaikystės

Psichologė: jaukių namų viziją atsinešame iš vaikystės

Ekspertė atskleidė 2020 metų kambarinių augalų tendencijas

Ekspertė atskleidė 2020 metų kambarinių augalų tendencijas

Maisto produktų laikymas

Ir žinojimas padeda sutaupyti: kaip geriausia laikyti ilgai negendančius produktus?

Laikrodis – namų interjero puošmena

Laikrodis – namų interjero puošmena

Ekspertas atskleidė, kaip rūpintis dulkių siurbliais, kad šie tarnautų ilgiau

Ekspertas atskleidė, kaip rūpintis dulkių siurbliais, kad šie tarnautų ilgiau

PATARIMAI

Kaip kalbėtis su partneriu? 3 svarbios dialogo taisyklės

Kaip kalbėtis su partneriu? 3 svarbios dialogo taisyklės

Super maistas veido odai – ką reiktų žinoti?

Super maistas veido odai – ką reiktų žinoti?

Kaip prižiūrėti kūno odą po atostogų?

Kaip prižiūrėti kūno odą po atostogų?

prevencija nuo ligų

Gydytoja ragina rūpintis savimi: šis kasdienis įprotis – prevencija nuo įvairiausių ligų

Kokius vitaminus reiktų rinktis vasarą?

Kokius vitaminus reiktų rinktis vasarą?

Kartą ir visiems laikams – patarimai, kurie padės įveikti nerimą

Kartą ir visiems laikams – patarimai, kurie padės įveikti nerimą

JUNG
Buhalterinė apskaita
Skaitome.lt Skaitome.lt
Projektai:  statybajums.lt / manosveikata.lt / kelioniuklubas.lt / automedia.lt /  verslo.tv / seostraipsnis.lt / mokslozinios.lt / zvejosapnas.lt / protobokstai.lt / motinyste.lt

Input your search keywords and press Enter.