SKAITOME.LT
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Skaitome.lt
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
skaitome.lt
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus

Atsibodo tradiciniai įdaryti kiaušiniai? Mokykimės iš prancūzų: neįtikėtino velykinio patiekalo receptas

Straipsniai - Maistas
Atsibodo tradiciniai įdaryti kiaušiniai? Mokykimės iš prancūzų: neįtikėtino velykinio patiekalo receptas

Artėjant gražiausiai pavasario šventei – Velykoms – pradedame sukti galvas, ką pagaminti šventiniams pietums. Balta mišrainė, įdaryti kiaušiniai, įvairiausiais būdais paruošti margučiai puikuosis ant kiekvieno tradicinio stalo, tačiau norisi namiškius ir nustebinti, kiaušinius paruošiant originaliai bei netikėtai. Vilma Juodkazienė, prekybos tinklo „Iki“ maisto ekspertė, pasidalijo patarimais apie visų mėgstamus kiaušinius ir receptu, kuris velykinį stalą pavers išskirtiniu.

Kaip išsirinkti kokybiškus kiaušinius?

Ruošiantis ilgajam Velykų savaitgaliui, pirmiausia reikia išsirinkti kokybiškus kiaušinius. V. Juodkazienės teigimu, ne ką mažiau svarbu atkreipti dėmesį ir į jų laikymo bei paruošimo būdą.

„Perkant kiaušinius svarbiausia atkreipti dėmesį į jų galiojimo terminą – tai pagrindinis kokybės kriterijus. Nors dauguma įpratę kiaušinius laikyti šaldytuve, šis produktas nereikalauja griežto temperatūros režimo, tad galite juos laikyti ir kambario temperatūroje. Žinoma, laikant kiaušinius aukštesnėje teigiamoje temperatūroje, jų saugojimo terminas bus trumpesnis. Prieš vartojimą kiaušinius būtinai nuplaukite. Geriausia pamirkyti juos šiltame sodos tirpale, tuomet nuplauti po tekančiu vandeniu ir nusausinti. Skeliant neplautą kiaušinį, į jį gali patekti salmonelių ar kitų bakterijų, tad laikytis higienos – būtina“, – pataria V. Juodkazienė.

Maisto ekspertė sako, kad patikrinti, ar kiaušinis yra šviežias, yra ganėtinai sudėtinga, todėl rinkdamiesi kiaušinius parduotuvėje pirmiausiai apžiūrėkite, ar jie nėra suskilę. Jei parsinešus į namus ar ilgiau namuose palaikius kiaušinius kyla įtarimų dėl jų kokybės, galite pabandyti liaudišką kiaušinio kokybės patikrinimo metodą: įdėkite kiaušinį į vandenį ir stebėkite, ar jis nusileidžia į dugną. Kuo ilgiau kiaušiniai laikomi, tuo daugiau oro pro lukštą į juos patenka, tad pasenę ir vartojimui nebetinkami kiaušiniai bus lengvesni, panardinti į vandenį iškils į paviršių.

V. Juodkazienės teigimu, skirtumo tarp baltų ir rudų kiaušinių nėra, o jų tvirtumas priklauso ne nuo spalvos, bet vištos amžiaus. Tačiau visų svarbiausia – vištų auginimo būdas, todėl patartina rinktis ant kraiko laikomų vištų kiaušinius.

Neišmeskite kiaušinių lukštų

Maisto ekspertė ragina neskubėti išmesti kiaušinių lukštų, nes jie – taip pat naudingi organizmui. Kiaušinių lukštuose yra daug kalcio, taip pat vario, fluoro, geležies, fosforo, cinko ir kitų, organizmui reikalingų mikroelementų. „Iš kiaušinių lukštų galite pasigaminti natūralų maisto papildą. Kiaušinius gerai nuplaukite ir nuskalaukite po tekančiu drungnu vandeniu, pavirkite vandenyje kelias minutes, tuomet nulupkite ir pašalinkite kiaušinių vidinėje pusėje esančią plėvelę. Kiaušinių lukštus kelioms valandoms padėkite tamsioje gerai vėdinamoje vietoje, kad jie išdžiūtų, o išdžiūvusius sugrūskite iki pudros konsistencijos. Šiais kiaušinių lukštų milteliais galite gardinti patiekalus ar vartoti juos tiesiog kaip papildą, sumaišius su keliais lašais citrinų sulčių“, – pasakoja ekspertė.

V. Juodkazienė Velykų proga dalijasi Prancūzijos įkvėptu originaliu patiekalu iš kiaušinių. Nepatikėsite, bet nustebinti šeimą kiaušiniais tikrai įmanoma! Šio patiekalo pagaminimo būdas –ypač paprastas, o ingredientus galite keisti pagal savo skonį.

Ištaigingi orkaitėje kepti kiaušiniai indeliuose

Jums reikės:

4 kiaušinių

4 šauktų grietinėlės

1 šaukšto sviesto

Keptos šoninės gabaliukų

Norimų prieskoninių žolelių (pvz. bazilikų, rozmarinų, krapų ar pesto padažo)

Gilios skardos, pripildytos vandens

Karščiui atsparių vienos porcijos dydžio apvalių keramikinių indelių

Paruošimo būdas:

Ištepkite indelius sviesto, įpilkite po vieną šaukštą grietinėlės. Įmuškite kiaušinius. Vienam indeliui tenka vienas kiaušinis. Sudėkite norimas žoleles, šoninę. Įdėkite indelius į vandens vonelę, šaukite į orkaitę ir kepkite apie 15–30 minučių ant vidutinės kaitros. Kepimo laikas priklauso nuo kiaušinių ir indelių dydžio, tad kai tik baltymas bus iškepęs, o trynys dar skystas – kiaušiniai paruošti. Paruoštus galite papuošti šaukšteliu pesto padažu ar pabarstyti tarkuotu kietuoju sūriu. Viskas priklauso nuo jūsų fantazijos. Skanaus!

Žymos: kaiušiniaiorkaitėje kepti kiaušiniai

Kiti straipsniai

Velykų stalo perlas – naminis majonezas: vos keli ingredientai ir paprastas gamybos procesas
Maistas

Velykų stalo perlas – naminis majonezas: vos keli ingredientai ir paprastas gamybos procesas

Velykos neįsivaizduojamos ne tik be kiaušinių, bet ir be majonezo. Tačiau ar žinojote, kad šį padažą galite lengvai pasigaminti ir...

Amelijos patarimai, kaip planuoti pirkinius ir pavasariškas baltų šaltibarščių receptas
Maistas

Amelijos patarimai, kaip planuoti pirkinius ir pavasariškas baltų šaltibarščių receptas

Retesnis apsilankymas parduotuvėse, kruopštus pirkinių planavimas ir produktų sąrašo sudarymas – tai tik dalis naujų įpročių, kuriuos karantino metu atrado...

Ruošiamės Velykoms: anties ir kiaulienos patiekalai, nustebinsiantys artimuosius
Maistas

Ruošiamės Velykoms: anties ir kiaulienos patiekalai, nustebinsiantys artimuosius

Artėjant Velykoms daugelis pradeda galvoti apie šventinį savo stalą. Ir nors šią šventę minėsime mažesniame šeimos rate, artimuosius nustebinti kulinariniais...

Išvaizdusis artišokas: neįtikėtinas skonis ir sąsajos su Marilyn Monroe
Maistas

Išvaizdusis artišokas: neįtikėtinas skonis ir sąsajos su Marilyn Monroe

Nors artišokai dažnai yra vadinami daržovėmis, šis augalas iš tiesų yra gėlių rūšis. Iš Viduržemio jūros regiono kilę artišokai šimtmečius...

Velykoms – putpelių kiaušiniai: nauda, paruošimo būdai ir abejingų nepaliksiantis receptas
Maistas

Velykoms – putpelių kiaušiniai: nauda, paruošimo būdai ir abejingų nepaliksiantis receptas

Kiaušinis – vienas pagrindinių artėjančių Velykų simbolių, vaizduojantis atgimimą, atbundančią gamtą bei vaisingumą. Ir nors per šią pavasario šventę tradiciškai...

4 priežastys, kodėl kas rytą turėtume valgyti pusryčius
Maistas

4 priežastys, kodėl kas rytą turėtume valgyti pusryčius

Pusryčiai ne veltui yra vadinami svarbiausiu dienos patiekalu. Maistas ryte suteikia energijos, kuri mus lydi pirmąją dienos dalį. Kai kurie...

Žolelių daržas ant palangės: sėjame dabar, skanaujame per Velykas
Maistas

Žolelių daržas ant palangės: sėjame dabar, skanaujame per Velykas

Pavasariui įsibėgėjus didėja ir susidomėjimas namų daržininkyste, o ypač populiarios tampa ant palangių žaliuojančios prieskoninės žolelės. Žmonės jas augina ne...

Ekspertė pataria: kaip taisyklingai atšildyti žuvį ir kokių klaidų nedaryti?
Maistas

Ekspertė pataria: kaip taisyklingai atšildyti žuvį ir kokių klaidų nedaryti?

Žuvis – pakankamai greitai gendantis produktas, todėl jeigu nusipirkę per kelias dienas jos suvalgyti nežadame, dažniausiai per daug nesukame galvos...

Subalansuota mityba: kokių produktų turėtų būti mūsų kasdienėje mityboje ir ko reikėtų vengti?
Maistas

Subalansuota mityba: kokių produktų turėtų būti mūsų kasdienėje mityboje ir ko reikėtų vengti?

Racionas ir kasdienė mityba yra labai svarbi mūsų gyvenimo dalis, ypač kai kalba pasisuka apie sveikatą. Be tinkamos mitybos kūnas...

Tarptautinę miego dieną minint – 5 produktai, pagerinsiantys miego kokybę
Maistas

Tarptautinę miego dieną minint – 5 produktai, pagerinsiantys miego kokybę

Kovo 21-ąją minima Tarptautinė miego diena. Jos tikslas – atkreipti dėmesį į miego svarbą. Nuo seno žinoma, kad kokybiškam miegui...

Kitas įrašas
Gydytoja paaiškino kaip spręsti skrandžio rūgštingumo problemos

Gydytoja paaiškino kaip spręsti skrandžio rūgštingumo problemos

Skaitome.lt

Naudingi ir įdomūs SEO straipsniai ir patarimai įvairomis temomis: Būsto įrengimo, laisvalaikio, sveikatos, verslo, mitybos, kelionių, automobilių priežiūros, interjero, technologijų, draudimo ir t.t.

Norite susisiekti?

Kontaktai

ŽYMOS

akių makiažas Augintiniai augintinio sveikata baidarių nuoma baidarės dantų priežiūra daržovės dieta dietologė duona duonos kepimas duonos receptai gera savijauta gydymas imunitetas imuniteto stiprinimas kaip pasirinkti dviratį kava kavinės košė maistas maisto planavimas maisto ruošimas makaronai makiažo tendencijos mandarinai miegas mityba patarimai patiekalai plaukų priežiūra pusryčiai receptai restoranai ryžiai skrandžio rūgštingumas sveikas sveikas oras sveikata sviestas velykos vitaminai Vizažistė žaizdelė žalieji kokteiliai

Naujausi straipsniai

Kiaušinių dažymas natūraliais produktais: arbata, prieskoniai, žolelės, uogos

Kiaušinių dažymas natūraliais produktais: arbata, prieskoniai, žolelės, uogos

Velykų stalo perlas – naminis majonezas: vos keli ingredientai ir paprastas gamybos procesas

Velykų stalo perlas – naminis majonezas: vos keli ingredientai ir paprastas gamybos procesas

Gydytoja paaiškino kaip spręsti skrandžio rūgštingumo problemos

Gydytoja paaiškino kaip spręsti skrandžio rūgštingumo problemos

Atsibodo tradiciniai įdaryti kiaušiniai? Mokykimės iš prancūzų: neįtikėtino velykinio patiekalo receptas

Atsibodo tradiciniai įdaryti kiaušiniai? Mokykimės iš prancūzų: neįtikėtino velykinio patiekalo receptas

  • verslo.tv
  • statybajums.lt
  • manosveikata.lt
  • kelioniuklubas.lt
  • automedia.lt

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos

Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos