SKAITOME.LT
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
Skaitome.lt
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
skaitome.lt
Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus

Druska konditerijos gaminiuose – netikėtas ingredientas skoniui subalansuoti ir paryškinti

Straipsniai - Maistas
Druska konditerijos gaminiuose – netikėtas ingredientas skoniui subalansuoti ir paryškinti

Druska – vienas iš nedaugelio produktų, be kurio virtuvėje neišsiverstų nė vienas, o ir jos rūšių  parduotuvėse šiuo metu galima rasti daugybę: nuo smulkios iki stambios, nuo akmens iki jūros ar netgi rūkytos druskos. Tačiau ne visi žino, kad druska ne tik vienas iš pagrindinių prieskonių, plačiai naudojamų bene visose pasaulio virtuvėse, tačiau itin pamėgtas ingredientas ir gaminant saldumynus. Thierry Lauvray, prekybos tinklo „Iki“ konditerijos ekspertas, sako, kad druska ne tik padeda subalansuoti saldžių gaminių skonį, bet ir jį paryškina.

„Pastebime tendenciją, kad šiuo metu vartotojai, rinkdamiesi konditerijos gaminius, ieško intensyvesnio, tačiau visapusiško skonio. Būtent druska yra slaptas ingredientas, kuris padeda subalansuoti skonį, todėl konditerijoje ji – nepamainoma. Druska padeda atskleisti skonines savybes, todėl įvairiuose konditerijos gaminiuose beveik visada naudojama“, – pasakoja konditerijos ekspertas.

Anot T. Lauvray, druskos naudojimas konditerijos gaminiuose padeda subalansuoti skonį ir netgi jį paryškina. Tiesa, jis pabrėžia, kad gaminant konditerinius produktus druskos gausiai naudoti nereikia – gaminio skoniui pagerinti jos užtenka vos žiupsnelio.

Gamindamas konditerinius gaminius T. Lauvray druskos deda ruošdamas eklerus, kruasanus, taip pat ir visus mielinės tešlos gaminius, tokius kaip duona ar brioche bandelės. Norėdamas visapusiškesnio skonio, žiupsnelį druskos beria įvairiausiems kremams, ryžių pudingui ar šokolado putėsiams pagardinti.

Parduotuvėse šiuo metu galima rasti įvairiausios rūšies druskos, tačiau gurmanai ir virėjai druską pirmiausia renkasi pagal tekstūrą ir dydį.

„Druskos grūdelio dydis turi įtakos sūraus skonio intensyvumui burnoje. Stambesni druskos gabaliukai daugiausia naudojami mėsos ar žuvies kepsniams pagardinti prieš pat juos valgant, o smulkią druską patogiau naudoti įvairiuose padažuose, plakiniuose ar gaminant tešlą – smulkios druskos tekstūra tokiuose gaminiuose tolygiau pasiskirsto“, – teigia T. Lauvray.

Vartojama jau tūkstančius metų

Druska yra skirstoma į dvi pagrindines rūšis: akmens ir jūros druską. Pastaroji žmogaus organizmui yra naudingesnė dėl to, kad joje yra daugiau jodo. Tiesa, vartojant druską reikėtų nepamiršti ir saiko – specialistai rekomenduoja suaugusiems žmonėms neviršyti 5–6 g, vaikams – 3–4 g per dieną suvartojamos druskos kiekio.

Anot konditerijos eksperto, jūros druska garinama iš sūraus vandens. Ji rupesnė nei rafinuota ir švaresnė nei valgomoji akmens druska. Taip pat joje randamas didesnis mineralų kiekis, suteikiantis ne tik išraiškingesnį skonį, bet ir naudą organizmui.

Nerafinuota jūros druska yra naudojama jau tūkstančius metų, o kai kurios vietovės netgi garsėja jose išgaunama druska. Pavyzdžiui, pietų Prancūzijoje esantis Kamargo regionas žymus ne tik dėl  rožinių flamingų ir unikalios gamtos, bet ir dėl druskos kalnų, kurie susidaro pakrantėse išgaravus sūriam vandeniui. Šio regiono druską vertina ne vienas gurmanas.

Jūros druska anksčiau buvo pakankamai brangi prekė, skirta ir pagardinti maistui, ir pagerinti sveikatai. Mat ji suteikia organizmui medžiagų, kurių šiuolaikiniame mūsų mitybos racione kartais trūksta – aukštos kokybės jūros druska turi net 84 mikroelementus, kurie pamaitina ir sustiprina mūsų organizmą, papildydami naudingais elementais. Jūros druskoje galima rasti natrio, kalio, kalcio, magnio, geležies, cinko ir daugelio kitų naudingų mikroelementų.

Kiti straipsniai

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga
Maistas

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga

Vakarienė iš greito maisto ar kinų restorano gali baigtis galvos skausmu ir pykinimu – tokiais simptomais dažnai skundžiasi žmonės, kurie...

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?
Maistas

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?

Pirmosiomis pavasario dienomis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas, riebesnius produktus vis dažniau iškeičiame į šviežius vaisius bei daržoves, tačiau...

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi
Maistas

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi

Pavasarį neretai pasitinkame nusilpę po ilgos ir šaltos žiemos, tačiau energiją galima atgauti mitybą praturtinus įvairiomis daržovėmis ir vaisiais. Ypač...

Pavasario hitas – lietuviški agurkai: jų nauda ir kitokių šaltibarščių receptas
Maistas

Pavasario hitas – lietuviški agurkai: jų nauda ir kitokių šaltibarščių receptas

Kartu su kalendoriniu pavasariu parduotuves pasiekė ir šviežias pavasarinių daržovių derlius: ridikėliai, morkos, salotos ir švieži lietuviški agurkai rikiuojasi ne...

Dietologė pataria: ką turėtume valgyti, kad pavasarį pasitiktume kupini energijos
Maistas

Dietologė pataria: ką turėtume valgyti, kad pavasarį pasitiktume kupini energijos

Pirmosiomis pavasario dienomis dažniau atsigręžiame į sveikos gyvensenos tendencijas. Žmonės bando keisti mitybos įpročius ir šiuo metu daugiau dėmesio pradeda...

Sviestas ar aliejus: kokį produktą ir kada naudoti?
Maistas

Sviestas ar aliejus: kokį produktą ir kada naudoti?

Rasti receptą, kuriame nėra nė šlakelio aliejaus ar šaukštelio sviesto tikriausiai būtų sudėtinga. Šie produktai plačiai naudojami įvairiose pasaulio virtuvėse:...

Netikėti faktai apie sūrį: kodėl jis laikomas urvuose ir ar jį tikrai mėgsta pelės?
Maistas

Netikėti faktai apie sūrį: kodėl jis laikomas urvuose ir ar jį tikrai mėgsta pelės?

Prancūzijoje per metus vienam gyventojui tenka beveik 26 kilogramai sūrio. Turbūt nesuklysime pasakę, kad Prancūzija yra tikra sūrių šalis –...

Lašiša ne tik skani, bet ir naudinga: receptai, nepaliksiantys abejingų
Maistas

Lašiša ne tik skani, bet ir naudinga: receptai, nepaliksiantys abejingų

Lašiša – viena iš labiausiai pamėgtų žuvų, naudojama daugelio pasaulio virtuvių. Ji –  ne tik skani, lengvai pagaminama, bet ir...

Smulkinta mėsa Lietuvoje populiarumu nenusileidžia šviežiai: kaip išsirinkti ir į ką atkreipti dėmesį?
Maistas

Smulkinta mėsa Lietuvoje populiarumu nenusileidžia šviežiai: kaip išsirinkti ir į ką atkreipti dėmesį?

Smulkinta mėsa – universalus produktas, pamėgtas daugelio namuose. Iš jos dažniausiai esame pripratę gaminti kotletus ar naudoti kaip įdarą cepelinams,...

Palangių daržininkystė prasideda nuo namuose žaliuojančių svogūnų laiškų
Maistas

Palangių daržininkystė prasideda nuo namuose žaliuojančių svogūnų laiškų

Artėjant kalendoriniam pavasariui pastebimas žmonių susidomėjimas palangių daržininkyste: įvairiausių prieskoninių žolelių bei svogūnų laiškų auginimu namuose. Vaida Budrienė, prekybos tinklo...

Kitas įrašas
Dietologė įvardijo priežastis, kodėl net ir pavalgius kartais kamuoja alkio jausmas

Dietologė įvardijo priežastis, kodėl net ir pavalgius kartais kamuoja alkio jausmas

Skaitome.lt

Naudingi ir įdomūs SEO straipsniai ir patarimai įvairomis temomis: Būsto įrengimo, laisvalaikio, sveikatos, verslo, mitybos, kelionių, automobilių priežiūros, interjero, technologijų, draudimo ir t.t.

Norite susisiekti?

Kontaktai

ŽYMOS

akių makiažas Augintiniai augintinio sveikata Avižos baidarių nuoma baidarės dantų priežiūra daržovės dieta dietologė duona duonos kepimas duonos receptai gera savijauta gera sveikata gydymas imunitetas imuniteto stiprinimas kaip pasirinkti dviratį kava kavinės kosmetinė košė maistas maisto planavimas maisto produktai makaronai mandarinai miegas mityba patarimai patiekalai plaukų priežiūra receptai restoranai skaidulos skrandžio rūgštingumas sveikas sveikas oras sveikata velykos vitaminai Vizažistė žaizdelė žalieji kokteiliai

Naujausi straipsniai

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga

Suvalgius greito ar kinų maisto skauda galvą? Gali būti kalta viena medžiaga

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?

Vaisių ir daržovių laikymas namuose: ką laikyti šaldytuve, o kam tinka kambario temperatūra?

Ekspertas atskleidė, kaip dažysimės šį sezoną: 5 karščiausios makiažo tendencijos

Ekspertas atskleidė, kaip dažysimės šį sezoną: 5 karščiausios makiažo tendencijos

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi

„Romanesco“ žiediniai kopūstai: ne tik gražūs, bet ir naudingi

  • verslo.tv
  • statybajums.lt
  • manosveikata.lt
  • kelioniuklubas.lt
  • automedia.lt

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos

Nėra rezultatų
Žiūrėti visus rezultatus
  • Pradžia
  • Patarimai
  • Namai
  • Laisvalaikis
  • Maistas
  • Sveikata
  • Verslas

© 2020 Skaitome.lt Visos teisės saugomos